Skole-Petter Anna begeistrer

Vi besøkte Oslo Kunstforening (OK) i begynnelsen av juni, rett etter gjenåpningen av Oslo. Vi takker ydmykt for den den gode mottakelsen showet fikk.

Skole-Petter Anna hadde performance ved Oslo Kunstforening, 7.-10.juni for 3.-5.klasse. Vi hadde vår forestilling samtidig som Hans Ragnar Mathisen stilte ut sine bilder på OK.

Skole-Petter Anna besøkte Oslo Kunstforening (OK) i begynnelsen av juni i forbindelse med utstillingen "Voi, voi". Foran: Anna Anita Guttorm og Elin Margrethe Wersland. Bak fra venstre, de dyktige ansatte ved OK: Sofia Clausen, Sahar Seyedian Choubi og Trine Randers.
Skole-Petter Anna besøkte Oslo Kunstforening (OK) i forbindelse med Voi, voi, vi er på utstilling! Foran: Anna Anita Guttorm og Elin Margrethe Wersland. Bak fra venstre, de dyktige ansatte ved OK: Sofia Clausen, Sahar Seyedian Choubi og Trine Randers.

Vi er en del av kunstprosjektet «Voi, voi, vi er på utstilling», som startet høsten 2020, og varer ut november 2021. Prosjektet er et samarbeid mellom Sámi Dáiddaguovddáš/Samisk Senter for samtidskunst og Norske Kunstforeninger.

– Vi ble spesielt rørt og glad over å få tilbakemeldinger fra skoleelevene i brevsform. En av elevene skriver til oss, at performancen var kjempegøy! Videre at de lærte om samekulturen på en veldig morsom måte, og når det hele var slutt skulle eleven ønske at det hadde vart mye lenger! Det er en god attest, sier Anna Anita Guttorm i Skole-Petter Anna.

Det satiriske showet Skole-Petter Anna begeistret både barn og voksne i Oslo, og vi fikk, som nevnt, en bunke med hilsninger fra skolebarna der de uttrykte at performancen var underholdende, spennende og lærerik. Brevene og tegningene er overrakt Norske Kunstforeninger.

Vårt show besøkte også Molde Kunstforening 25.-28.mai i år, samtidig som kunsten til Ragna Misvær Grønstad ble stilt ut.

Vår performance, Skole-Petter Anna, ble vist over fire dager på det staselige Romsdalsmuseet. Takk til Molde Kunstforening og Romsdalsmuseet for samarbeidet!

Museumspedagog Ved Romsdalsmuseet, Elisabet Tangen , mottar samisk pass av Skole-Petter Anna
Museumspedagog Ved Romsdalsmuseet, Elisabet Tangen , mottar samisk pass av Skole-Petter Anna.

 

Museumspedagogene ved Romsdalsmuseet, Elisabet Tangen og Birgitte Nielsen med hvert sitt samiske pass utstedt av Skole-Petter Anna.
Museumspedagogene ved Romsdalsmuseet, Elisabet Tangen og Birgitte Nielsen, med hvert sitt samiske pass utstedt av Skole-Petter Anna.